Progresīvās likmes sistēma

Progresīvās likmes sistēma

Progresīvās likmes sistēma, ruletes spēlēšanas stratēģija

Progresīvās likmes (Parlay) sistēma ir ļoti agresīva ruletes spēlēšanas stratēģija. Tā ir pierādījusi iespēju laimēt lielas summas īsā laika posmā ar relatīvi nelielu sākotnējo kapitālu. Šo iespēju kompensē palielināts riska līmenis un zaudējuma iespējamība. Tomēr salīdzinājumā ar Martingeila sistēmu jūs neriskējat spēlējot zaudēt lielas summas.

Ruletē pastāv liela iespējamība, ka atsevišķu griezienu rezultātos laimēs cita krāsa. Protams, krāsa nemainās ar katru griezienu, tomēr tas notiek vairāk vai mazāk regulāri. Katrs ruletes spēlētājs zina, ka nav nekas ārkārtējs, ja viena krāsa laimē pat sešas reizes pēc kārtas. Progresīvās likmes stratēģija mēģina gūt priekšrocības, izmantojot šo tendenci, nevis izvairoties no tās.

Progresīvās likmes sistēmas pamatprincipi ruletē

Progresīvās likmes sistēmas pamatā ir piramīdas princips. Likmes tiek liktas uz vienu un to pašu krāsu. Ja laimējat, nākamajā likmē pievienojiet laimestu sākuma likmei. Ja zaudējat, sāciet no sākuma. Varat izvēlēties, cik ilgi turpināsit progresiju (secīgi laimējušu likmju skaitu, pēc kura beidzat spēli). Parasti tiek ieteikta četru secīgu vienas krāsas laimestu progresija, jo šāda veida progresija ir relatīvi bieža. Ar sākuma likmi EUR 2 pēc četriem secīgiem laimestiem ar vienu krāsu peļņa veidojas šādi:

  • Likme uz melnajiem ir EUR 2; ja rezultāts ir melnie, tas ir laimests EUR 2
  • Otrā likme uz melnajiem ir EUR 4; ja rezultāts ir melnie, tas ir laimests EUR 4
  • Trešā likme uz melnajiem ir EUR 8; ja rezultāts ir melnie, tas ir laimests EUR 8
  • Ceturtā likme uz melnajiem ir EUR 16; ja rezultāts ir melnie, tas ir laimests EUR 16

Sākuma likme bija EUR 2, un par šo summu riskējām visā sērijā. Ja sērija ir laimējusi, maksimālais iespējamais laimests ir EUR 2 + 4 +8 + 16 = 30 jeb 15 reizes lielāka summa par sākuma likmi.

Progresīvās likmes stratēģijas priekšrocības un trūkumi, spēlējot ruleti

Progresīvās likmes stratēģija ir riskanta, jo četru secīgu krāsu iespējamība nav pārāk liela. Tomēr šo risku kompensē nelielais sākuma kapitāls, ar kuru tiek riskēts, un relatīvi lielais ieguvums laimējušas sērijas gadījumā.

Rulete